Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

BACKSTAGE- Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λ. Σταυράκου
Η Σχολή Σταυράκου είναι ιδιωτική Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης που βρίσκεται στην Αθήνα.
Ιδρυτής της ήταν ο Λυκούργος Σταυράκος το 1948. Το 1950 αναγνωρίζεται επίσημα από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Το 1956, με παρότρυνση των κρατικών σχολών κινηματογράφου της Γαλλίας και Ιταλίας, γίνεται επίσημο μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Ανώτατων Σχολών Κινηματογράφου Τηλεόρασης(C.I.L.E.C.T.) Το 1968 συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα σπουδών της και η τηλεοπτική εκπαίδευση. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη και μακροβιότερη Σχολή Κινηματογράφου στην Ελλάδα η οποία εδραίωσε την Κινηματογραφική Εκπαίδευση.
Το 1967 ιδρύεται παράρτημα στη Θεσσαλονίκη, το οποίο λειτούργησε κανονικά μέχρι το 1978, όπου και διακόπτεται η λειτουργία εξαιτίας της καταστροφής του κτηρίου που στεγαζόταν, καθώς και του μηχανολογικού και τεχνικού εξοπλισμού έπειτα από τους μεγάλους σεισμούς  που έπληξαν τη Θεσσαλονίκη την ίδια χρονιά.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ο [[Λυκούργος Σταυράκος]] πραγματοποίησε την μεγαλύτερη έως τότε επένδυση στην Κινηματογραφική Εκπαίδευση, κατασκευάζοντας σύγχρονο τηλεοπτικό στούντιο, στούντιο εγγραφής και μιξάζ ήχου, εργαστήρια ψηφιακού και αναλογικού μοντάζ. Στα νέα στούντιο της Σχολής Σταυράκου στην οδό Αριστοτέλους, έχουν γυριστεί εκπομπές της Ε.Ρ.Τ.________________________________________________________________________________Την Δευτέρα που μας πέρασε είχα την ευκαιρία να είμαι στην : ''Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λ. Σταυράκου  '' της φίλης μου που σπουδάζει σκηνοθεσία και παρολαυτά 

κάνει διάφορες δουλειές όσον αφορά την 

σκηνοθεσία.  Αυτή την φορά θέληση να κάνει

μια ταινία μικρού μήκους σεναριογραφικά 

γραμμένο από εκείνη . 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

  Η αλήθεια είναι ότι για κινηματογράφο ή

θέατρο δεν έχω ξανα δουλέψει και μου φάνηκε

μοναδική η εμπειρία. 


Μαζι μας ήταν ο καθηγητής και πολύ γνωστός

σκηνοθέτης : Παναγιώτης Φαφούτης 

Είναι 'Ελληνας σκηνοθέτης που γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Νομικά και Σκηνοθεσία στην Αθήνα. Έχει σκηνοθετήσει 5 μικρού μήκους ταινίες, αλλά και για την τηλεόραση επεισόδια για σειρές, ντοκιμαντέρ, ενημερωτικές εκπομπές και διαφημιστικά. Οι μικρού μήκους ταινίες του έχουν βραβευτεί και πάρει μέρος σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Η πρώτη μεγάλου μήκους του «Η Κληρονόμος» σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στην Ελλάδα. Ο «Παράδεισος» είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του.

                           Through a lens darkly 

( η ονομασία του έργου )

 

 


  

_________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  ______________________________________

 

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

#MADWALK17 by Aperol Spritz

#REDCARPET


Η φίλη μου αποφάσισε να συνδυάσει το λουκ της φορώντας   ΖΑΡΑ από την κορυφή ως τα νύχια.
Δίνοντας έμφαση στο μακρύ καρέ με ελαφριές μπούκλες.   Lipstick : kyliejennerlipkit
MORE&MORE

Η ιστορία του κοστουμιού :


Τον 20ο αιώνα οι άνδρες φορούσαν το κοστούμι που ήταν λίγο μεσάτο και κουμπωμένο ψηλά ως καθημερινό ένδυμα και στην εργασία. Τα παντελόνια που έφθαναν ως τους αστραγάλους,ήταν στενά και είχαν ρεβέρ και πιέτες. Με την πάροδο του χρόνου το κοστούμι έγινε πιο μεσάτο και τα ρεβέρ έγιναν πιο μεγάλα και μακριά . 

1911-1920 

Ο συνδυασμός σακάκι,πουκάμισο και φούστα γίνεται δημοφιλής για τις γυναίκες. Το σακάκι έχει μάκρος τρία τέταρτα και είναι σταυρωτό με πολλές σειρές κουμπιά.  Οι ώμοι είναι φαρδείς και τετράγωνοι.
* O χώρος της μόδας περιλαμβάνει δύο βασικούς τομείς : την Haute Couture (υψηλή ραπτική) και το Pret a porter (έτοιμο ρούχο) . Η Haute couture,που εμφανίζεται στο Παρίσι από τον Charles Frederick Worth στα μέσα του 19ου αιώνα περιλαμβάνει ενδύματα κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας από τους πιο κορυφαίους σχεδιαστές μόδας. Οι δημιουργοί παρουσιάζουν τις νέες εμπνεύσεις τους, τις οποίες καθορίζουν τη μόδα.  Το αγοραστικό κοινό στο οποίο απευθύνεται, έχει…